20 Kasım 2010 Cumartesi

Oktay Usta’nın Kuzu Etli Pilav Tarifi

Kuzu Etli Pilav TarifiOktay Usta’nın Kuzu Etli Pilav Tarifi
Malzemeler: - 150 Gr. kuzu eti
- 1 Paket arpa şehriye
- 2 Adet domates
- 2 Adet yeşil biber
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Diş sarımsak
- 1 Çorba kaşığı salça
- Ayçiçek yağı, tuz, yeteri kadar su
Yapılışı: Kuzu etlerini küçük küçük doğruyoruz. Tencereye bir miktar yağ koyuyoruz. etleri tencerenin içerisine alıp kavuruyoruz. Sulanmamasına özen gösteriyoruz. Üzerine kuru soğan, sarımsak ilave ederek kavuruyoruz. Yeteri kadar domates, biber salçası ilave ediyoruz. Biraz çevirip sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Etlerimiz pişince diğer tarafta arpa şehriyemizi yağ koyduğumuz tencereye alıp kavuruyoruz. Üzerine yeşil biber ilave ederek bir iki defa çevirdikten sonra domatesleri ilave ediyoruz. Üzerine pişen kuzu etlerini suyuyla birlikte ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu ayarlıyoruz. Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmaya devam ediyoruz. Şehriye pilavı suyu çok çeker, bu nedenle suyunun ayarına dikkat ediyoruz. Pilavımız pişip 5 dakika demlendikten sonra servise hazırdır. Yanında dereotlu cacık tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder